26 Ocak 2017 Perşembe

KIYAFET VE AKSESUARDA DESEN KULLANIMI NASIL OLMALI?



               Herkes kadın kendi bedeni, ölçüleri ve tipi hakkında az çok bilgiye sahiptir ve kombini bu çerçevede yapmaya özen gösterir. Boy, kilo, basen, göğüs bu ölçüler arasında ilk sıralarda gelir.

               Kıyafet alırken ve seçerken de yukarıda belirttiğim kıstaslara dikkat ederiz. Sadece kıyafetin boyu, rengi değil aynı zaman da üzerindeki desen ve işlemeler de bizi olduğumuzdan daha kilolu, daha kısa veya daha ölçülü gösterebilir. Öncelikle hepimizin bildiği üzere dikey çizgiler göz yanılması yaratarak bizi olduğumuzdan daha uzun ve dik gösterir. Üzerinde tek bir dikine çizgi olan bir gömlek bile üst bedenimizi daha uzun gösterir. Yatay çizgiler kullanmaksa bedenimizi bölme işlevi yapacağından, bizi olduğumuzdan daha kısa ve basık göstermektedir.





                Dikey ve yatay çizgilerin dışında vücut ölçülerimizde yanılgıya sebep olan bir diğer husussa seçtiğimiz elbisenin desen büyüklüğü...

Şöyle bir ayrım yapmak gerekirse iri hanımların kullandıkları desen her ne kadar büyük olursa olsun, vücut ölçüleri bu büyüklükteki desenleri kaldırabilecek nitelikte olduğundan, seçimlerinde çok fazla kafa yormalarına gerek kalmaz; lakin benim gibi minyon tipli hanımlar için bu konu risk teşkil ediyor. Büyük desenler minyon hanımlar için bedence çok büyük bir elbise giymiş havası yaratacağından, kişiyi o elbisenin içinde kaybeder. Küçük çiçekler, minik dokunuşlar ve ince çizgiler olan elbiseler ise en risksiz seçimlerdendir.






Bayan giyimde en çok kullanılan, retro şıklığının tartışılmaz bir parçası olan geometrik desen uygulaması en kullanışlı vücut şekillendirme hilelerinden.

Büyük geometrik desenler bizi olduğumuzdan daha kilolu gösterir, bu desenle şıklığı yakalamak için ölçülü ve olabildiğince küçük desenler veya ince detaylar kullanılmalı.
Kilo fazlası olan hanımlar için pek de kullanılmaması gereken bir desendir.




Desen kullanımı kıyafetlerde olduğu kadar onu tamamlayan; çanta, ayakkabı, şal, ve eşarp gibi aksesuarlarda da vazgeçilmez bir unsur olmaktadır. 

Ayakkabı ve çanta; kombinimizi tamamlayan en önemli detaylar arasında. Eğer ayakkabı ve çantada desen kullanmak ve konbinimizi bu yöntemle renklendirmek istiyorsak, elbisemizi de bir o kadar soft ve sade tutmamız gerekecek. Örneğin: yeşil puantiyeli küçük bir çanta kullanmak istiyorsak; onu ancak beyaz veya tonsürton bir kıyafetle tamamlayabiliriz. Aşısı uç iki veya daha fazla geometrik şekilli elbise ve çanta ayakkabı kombini, karışık bir görüntüye sebep olur. 

Tıpkı ayakkabı ve çantada olduğu gibi şal veya kullanacağımız eşarp da kıyafetimizle ters orantıda, onu tamamlayacak şekilde olmalı. Her ikisi de hareketli iki farklı parça, fazlasıyla göz yorucu ve karışık olabilir...

1 yorum: