24 Ocak 2017 Salı

TONSÜRTON NEDİR?

                   Kıyafet kombini yapaken, hepimizin bazen bilerek, bazen bilmeyerek kullandığımız bir yöntem olan tonsürton, yakın renkleri kombinimizde kullanmak; başka bir deyişle bir rengin farklı tonlarını kıyafet seçimimize taşımak şeklinde açıklanabilir.

            "Tonsürton" kelimesi dilimize Fransızca'dan gelmiş "ton üzeri ton" olarak yerleşmiştir. En son hali tonsürtondur.




          Renkli giyinmenin en risksiz yöntemi olan tonsürton, bir rengin kombine hakim şekilde bir kaç tonunu barındıryor olmasıdır. Örneğin, bir renk seçelim; mor olsun... Beyaz ve lila puantiyeli bir elbise mor bir ayakkabı ve ayakkabıyla aynı tonda bir çanta...   


               Her ne kadar basit gibi görünse de tonsürton ciddi anlamda estetik bir bakış açısı ve tecrübe isteyen bir yöntemdir. Nedeni şu ki; tonsürton yapacağım diye komik duruma düşme ihtimaliniz de mevcut.
    
          Bu gibi talihsizliklerle karşılaşıp, rezil olmamak için öncelikle kendi bedeninizi tanıyıp ona göre kıyafet kombini yapamak gerekir. Vücudunuzda kusurlu bulduğunuz veya beğenmediğiniz bölgeleri kamufle etmek için tonsürton yaparken bu bölgelerde koyu renk kullanmak işinizi kolaylaştırır. Üst bedeniniz, alt bedeninize göre daha genişse koyu ton tercih edip; açık tonları da pantolon etek gibi alt kısımlarda hayata geçirmelisiniz. Kalın bele sahipseniz koyu ton ince bir kemer belinizi daha ince göstericektir. Boyunuz kısaysa; tonsürtonu kıyafette değil çanta ve ayakkabı arasında yapamalısınız.


              Tonsürton yönteminde amacın; soft, huzurlu ve uyumlu bir şıklık kazanmak olduğunu unutmayın. Bu  yöntem kıyafet kombininde kullanıldığı gibi saç, makyaj ve oje uygulamalarında da rahatlıkla kullanılabilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder